20/12/2015
PRAZNIČNE ČAROLIJE - Taj predivni decembar!

PRAZNIČNE ČAROLIJE - Taj predivni decembar!


Sa prvim danom decembra počeli su da mi zvone zvončići u glavi, gomila lampica na čelu i leptirići u stomaku. Obožavam praznike! :)

Rodila sam se krajem decembra pa je i to doprinelo mojoj ogromnoj ljubavi prema ovom dobu godine. Kada sam bila mala, živela sam u ubeđenju da se jelka kiti za rođendan jer me je na jutro rođendana uvek čekala predivna, prirodna, uvek drugačije okićena jelka. Sa nestrpljenjem sam ustajala na jutro rođendana radujući se jelci i paketićima i poklonima koji su me čekali ispod nje. :) Novogodišnji paketić i dalje dobijam za svaki rođendan, samo pokloni u njemu evoluiraju u skladu sa mojim godinama, iako moj entuzijazam povodom njega ostaje isti. :)

KOLIBA PORODICE MRAZ / selidba na Severni Pol

Pahulje ne prestaju da veju, prozori su se celi zaledili, ledene lulice vise oko njih.



Beli papir, lepljive pahuljice, kristalni sprej i imate sve što vam treba da se 'zaledite'. :)



Šarene zastavice iz zaleđenog prazničnog kutka možete preuzeti ovde.

Hmmm, kako je lepo šuškati se kraj kamina uz topli kakao kada je tako hladno napolju. Kamin? Google, Pinterest, aha, nisam preterala, moguće je - pravimo kamin od kartona. OHohoho! :)



Milanče, car kakav jeste, smislio je očas posla kako će mi napraviti kamin. Crtamo, merimo, kupujemo karton, drvene daščice, tutkalo i 'gipsane' radove od stiropora. Na karton lepim print cigli i sve je spremno? Ne, mora neko da naseče drva. Tršavi karton uvijem u nekoliko rolni različitih debljina, ofarbam sprejem u belo, najdeblje rolne nasečem ravno a tanke krivo jer su one grančice na deblima, zalepim i gotovo- imamo brezu za prazničnu vatricu. :)

Pošto smo kod Deda Mraza u gostima tokom praznika, njegov portret je nad kaminom a na kaminu slika drage Bake Mraz koja pozira sa njim za porodični portret. Društvo im pravi Krcko Oraščić, moj dragi kartonski 3D lutak. Jako sam poželela  da imam ovog prazničnog lutka, a nigde nisam videla figuricu kako bih mogla da je kupim. Zato sam našla rasklop na netu, promenila dizajn, ištampala i krenula da seckam. Posle više sati seckanja, bigovanja i lepljenja sve je krenulo da se sklapa i polako je nastao pravi pravcati Krcko Oraščić. Sada se volimo ludo! :)




Oduvek sam želela pohabanu daščicu sa prazničnim natpisom poput ove na kojoj piše 'Padaju, padaju s neba bele zvezde'. Da sam samo znala koliko je lako da se napravi, pravila bih po jednu za svaki praznik. :) Elem, obična daščica, ofarbana u belo, zatim išmirglana kako bi delovala pohabano. Na papir za pečenje ištampa se natpis koji je okrenut kao u ogledalu. U ovom slučaju nisam štampala natpis već pozadinu oko natpisa jer su slova ostala bela a pozadina je tamno siva. Papir za pečenje ne može da primi toner tako da funkcioniše kao pečat. Kada se prisloni papir na dasku, prođe se nečim tvrdim preko papira kako bi se print otisnuo na daščicu i to je sva mustra. :) Čak ne morate ni da brinete kako će se otisnuti jer sve što ne uspe savršeno da se otisne samo doprinosi šmeku pohabane daske.



Tu su i paznične čarape kao neizbežan deo dekoracije na kaminu, napravljene od neke moje stare suknjice i krzna sa Deda Mrazove kape.

Pdf sa prazničnim zastavicama koje su nad kaminom možete da preuzmete ovde. Štampaju se na običnom A4 papiru. Kada isečete, trakicu samo presavijete na pola i između dodate kanap na koji će biti zalepljene. Zalepite dva simetrična kraja jedan za drugi i dobili ste praznične zastavice.


Sve ramove u stanu su zauzele praznične ilustracije, a posebno mi je draga ova gde se baka i deka Mraz vraćaju sa piknika na plaži. I predivna piksel pahuljica koju mi je poklonila moja draga Ikica.



Bakini miljei ofarbani u zeleno, ušećerene jabuke, praznični jastučići, zastavice i naravno mekano ćebence.


Jelka, ukrasi, pokloni i homemade stoličica da Deda Mraz odmori kada donese sve te poklone. Sve je tu.



Poklončići su uvijeni samo pomoću pak papira i ukrasnog mat crvenog na tufne, belih čipki za torte koje možete naći u bilo kom supermarketu, crvenih traka i najobičnijeg konopca.


Ovi poklončići su dekorativni tj kutije su prazne i služe samo da budu slatke. Ali naravno da imam spremne paketiće za velike i male! :)



Dečica su dobila kutije u obliku kućice od medenjaka pune prazničnih poslastica i rekvizita. Tople čarape sa irvasićima, lulice, lizalice, medenjaci, čokolade, rogovi, kape i brade, baloni, zastavice... 







Za odrasle sam napravila IceCream Kit - paketić koji sadrži sve što je potrebno da od običnog sladoleda od vanile ili bele čokolade napravite jestivu zimsku idilu! :)








Sve te slatke pripreme paketica su učinile da nam proteklih dana stan izgleda kao Deda Mrazova radionica. A mi smo bili mali elfovi koji su vredno seckali, lepili, pravili, mesili i ukrašavali... I sve to uz sjajnu božićnu muziku koja mi sada već bez prestanka veselo odzvanja u glavi. :)

Da li sam vam rekla da obožavam praznike? :)

Delim ovaj post sa vama i upravo krećem na rođendansko putovanje. :) Moram reći da sam jako uzbuđena! Znam samo da idem u Alpe, gde tačno ne znam jer je to rođendansko iznenađenje. :D Ludački se radujem i da jedva čekam da osetim božično raspoloženje koje tamo vlada.

Drago mi je da sam podelila sa vama malo naše praznične čarolije. :) Nadam se da ste uživali i da ste dobili po koju interesantnu ideju koja će vam ulepšati praznike. Želim vam da vam budu najčarobniji do sada.

Budite mi veseli i uživajte u ovom magičnom decembru! :)